Hoppa till innehåll

Hur du kan ta ett lån snabbt

Att låna pengar snabbt för att täppa igen små hål som har uppstått i din ekonomi kan du idag göra utan några större problem tack vare utvecklingen av smslån. Genom din mobiltelefon eller webbläsare kan du via en enkel process låna pengar för att betala en oförutsedd kostnad som du annars skulle behöva vänta tills nästa lön för att kunna bli av med. Allt som behövs för att du ska kunna ta ett smslån är att du är över 18 år och har en stabil inkomst. Även om du har betalningsanmärkningar finns det långivare som kan godkänna din låneansökan. De flesta meddelandelån ges i belopp mellan 1 000 och 3 000 kronor med en återbetalningstid på 30 dagar. Men det går också att låna upp till 10 000 kronor som ska betalas tillbaka inom 90 dagar.

smslan

Smslån – det snabbaste lånet

De flesta människor hamnar någon gång i livet i en situation där de behöver några tusen kronor extra i kassan för att få ekonomin att gå ihop den månaden. Undersökningar har visat att de flesta som tar smslån är helt vanliga människor som har råkat drabbats av en oförutsedd utgift och behöver lite extra pengar för att snabbt kunna gå vidare utan större problem eller skulder. Det för att kunna lösa sådana jobbiga situationer som smslån finns och är så pass populärt bland både unga och gamla i vårt avlånga land.

Smslån skiljer sig från andra lån på flera sätt. Dels ansöker man om dem via sin telefon eller via en webbplats, vilket bland annat gör att det går snabbare att hantera ditt ärende än om du hade skickat in papper om låneansökan. Men även lånebeloppen och avbetalningsplanerna skiljer sig från andra lån. Smslån är i regel aldrig större än mellan 500 och 10 000 kronor och täcker därför bara mindre tillfälliga utgifter. Summan du lånar och de tillkommande avgifterna ska vanligtvis också vara betald inom 30 dagar efter lånetillfället. Det gör att du med säkerhet vet när du måste ha fått nya pengar i kassan för att betala tillbaka lånet.

Vad du behöver för att kunna ta ett smslån

För att få ett smslån behöver du inte uppfylla nära så många krav som om du skulle ansöka om ett större lån. De flesta långivare har som krav att du måste vara över 18 år, folkbokförd i Sverige, ha en deklarerad inkomst på minst 20 000 kronor och att du inte har några betalningsanmärkningar. Vissa långivare kan dock låna ut pengar trots att du har betalningsanmärkningar, så även om du har det är det värt att skicka in en ansökan ändå. När du skickar in din låneansökan får du fylla i följande uppgifter.

Önskat lånebelopp
Förnamn
Efternamn
Personnummer
Folkbokföringsadress
Bankkontonummer
Clearingnummer

När långivaren har mottagit din ansökan kontrollerar de sedan din inkomst och dina eventuella betalningsanmärkningar. Att ta ett smslån är en väldigt enkel process och innebär bland annat att du inte behöver ge någon säkerhet för lånebeloppet. När låneansökan är godkänd så betalas pengarna ut till ditt konto så snabbt som möjligt. Om du har samma bank som långivaren sker överföringen direkt. Annars tar det en bankdag för betalningen att gå igenom. Fakturan för återbetalningen av lånet och de övriga avgifterna, som varierar beroende på låneblopp, brukar skickas ett par dagar efter att utbetalningen har skett och ha förfallodatumet 30 dagar senare.

Publicerat iLån