Hoppa till innehåll

Hur får man ett snabbt svar på sin låneansökan?

Om man ansöker om ett smslån får man i regel svar på sin ansökan och pengarna utbetalda inom 24 timmar. Men det finns vissa saker man kan göra för att få pengarna utbetalda ännu snabbare än så. Använder man rätt bank och ansöker om lånet hos rätt långivare så kan man få lånet insatt på sitt konto redan efter ett par timmar, även under kvällar och helger. Vanligtvis tar det en bankdag för att flytta pengar från ett konto till ett annat, vilket gör att man skulle kunna anta att det tar minst lika lång tid att få ett lån insatt på sitt konto. Men det gäller bara om långivaren och låntagaren har olika banker. Om de två parterna använder samma bank så kan överföringen ske direkt efter att långivaren har godkänt ansökan.

låneansökan

För att få pengarna så snabbt som möjligt från ett smslån så bör man alltså använda samma bank som sin långivare. För att ta reda på vilka långivare som använder vilka banker behöver man läsa på långivarnas hemsidor där de brukar lista vilka banker de kan betala ut pengar till snabbast. Om man inte kan hitta den informationen kan man alltid mejla och fråga eller ringa och prata med kundtjänst. En annan sak som är bra att göra om man vill ha ett snabbt svar och en snabb utbetalning av sitt smslån är att välja en långivare som har öppet dygnet runt, eller åtminstone öppet på kvällen. Då är det en större chans att de hinner gå igenom ansökan samma dag som man skickar in den.

När man ansöker om större lån från stora banker blir det svårare att få ett snabbt svar på sin låneansökan. Det beror främst på att långivarna i den situationen behöver göra en mycket mer grundlig och noggrann kreditvärdering av låntagaren samt dennes privatekonomi och kredithistoria. Ska man ta ett lån för att köpa en bostad brukar man dessutom ansöka om ett lånelöfte innan man får det riktiga lånet från banken, vilket gör processen ännu mer komplicerad. Ett lånelöfte ges från en bank som ett bevis på att man är till godo för de bud man lägger i en bostadsauktion. Lånelöftet gäller dock bara upp till ett visst belopp som banken bestämmer. Det beloppet anges när man ansöker om lånelöftet, och kan sänkas om banken anser att man inte kan ges ett så stort lån när man väl har hittat en bostad man vill köpa.

billån kalkulator
Om man behöver ett lån för att köpa en bil så finns det hjälpmedel man kan använda för att ta reda på hur mycket man kan låna. Med hjälp av lånekalkulator for bil kan man också reda på exakt hur mycket det kommer att kosta dig att ta ut ett lån.

Publicerat iLån