Hoppa till innehåll

Låna pengar av dig själv istället

Nästan alla av oss har någon gång hamnat i en situation där man behöver ett kortsiktigt lån av något slag för att klara en tillfällig utgift som uppkommit av någon anledningen, till exempel om en av våra vitvaror i köket gått sönder eller liknande. Och nästan lika många av oss är det som suttit nere på banken för att förklara vad vi skall ha pengarna till och sett de misstänksamma blickarna när kreditprövningen görs på oss.

Pantbanken

Det finns ett mycket bra sätt att låna pengar av sig själv som vi många gånger inte tänker på och det är att panta eller sälja guld vi har hemma i byrålådan. Många av oss har gamla smycken, halsband och ringar hemma som vi aldrig använder, det kanske är arvegods som vi tänkt smälta ner och göra något bra med men det har aldrig blivit gjort. Om man tar dessa till Pantbanken kan man tillfälligt låna av sig själv genom att sätta dessa i pant och därmed låna av sig själv. Det fungerar som så att man tar med sig det man vill låna till Pantbanken för att få det värderat, när det är värderat får du reda på hur mycket du kan låna och detta får du reda på medans du är där nere, oftast tar det bara 5 minuter. Sedan får du pengarna kontant rakt i handen och dom frågar inte vad du skall ha pengarna till och dom tar ingen kreditupplysning på dig. Ditt guld finns kvar i fyra månader och under den tiden kan du hämta tillbaka din pant mot att betala tillbaka ditt lån. Cirka 95% av allt som lämnas in på Pantbanken hämtas ut igen.

Det man skall tänka på är att man skall jämföra flera olika pantbanker när man skall panta så man får ut största möjliga värde för det man pantar. Hämtar man inte tillbaka sin pant efter fyra månader så har pantbanken rätt att sälja ditt guld efter ytterligare två månader.

Publicerat iLån