Hoppa till innehåll

Saker du bör tänka på när du ansöker om ett lån utan säkerhet

Visst finns det tillfällen då man kan vara i akut behov av att ta ett lån, framförallt ett lån som inte behöver granskas fram och tillbaka av olika bankmän utan ett lån där pengarna kommer in på kontot bara efter några timmar. Det finns självklart stora risker med såna lån så som hög ränta som gör att man kanske får en sämre ekonomisk situation långsiktigt. Men som sagt, vissa gånger kan det vara akut. Så här kommer lite tips på saker du bör tänka på när du ansöker om ett lån utan säkerhet.

Det första man ska tänka på när man lånar utan säkerhet är att banken som lånar ut pengar till dig tar en större risk när de lånar ut till personer utan någon säkerhet. Med säkerhet menar man till exempel ett hus som banken kan sälja om låntagaren inte betalar tillbaka pengarna som banken lånat ut. Detta gör att banken istället lånar ut till en högre ränta. Dock varierar räntan från bank till bank så ett bra tips är att ansöka om lånelöfte från flera banker och helt enkelt jämföra vilken bank som ger det bästa erbjudandet eller gör det online via sajter som Lånapengarinfo.se/ där du kan få allt sammanställt för dig och där du kan se vilken bank har det bästa erbjudandet för just dig.

Lån utan säkerhet – så gör du

Det finns två olika former av lån utan säkerhet. Det klassiska är att ta ett privatlån eller blancolån som det också heter. Oftast brukar det inte vara några problem att få ett så kallat blancolån så länge man inte dras med några betalningsanmärkningar. Har man det så kan man fortfarande få ett lån men då brukar banken göra en personlig bedömning av låntagarens ekonomi och att sedan ge en personlig räntesats.

Men om man inte ska låna med betalningsanmärkning så kan man enkelt gå in på bankernas hemsida och ansöka om ett lån.

Låna utan säkerhet – SMS-lån

På senare år har det fullständigt exploderat tjänster online som erbjuder sms-lån. Den största skillnaden med ett sms-lån är att man får in pengarna efter bara några timmar på kontot. Dock lånar bankerna endast ut mindre summor på det här sättet. Men är man akut beroende efter pengar så kan det vara en snabb lösning. Dock blir räntan på lånet oftast skyhög.

Så visst finns det möjlighet att låna pengar utan säkerhet men det ska kommas ihåg att det kan bli dyrt i slutändan, framförallt om man inte jämför noga så man inte får bra villkor på lånet.

Publicerat iLån