Hoppa till innehåll

Smslån direkt

När vi pratar om att ta smslån vill vi ofta betona och hävda att den viktigaste faktorn är att lånet ska gå snabbt, smidigt och att du ska få besked direkt. Men det finns även andra faktorer att ha i åtanke när man ska låna pengar genom sms lån, som om långivaren accepterar avbetalningsplan, om de använder UC samt om förlängning av lån tillåts.

Att ta ett lån, som exempelvis ett snabblån, är för många ofta synonymt med att pengarna ska in på kontot snabbast möjligt, gärna direkt. Men som nämnt ovan, finns det även andra saker att tänkta på när du tar ett lån. Att låna pengar är en frågeställning som väcker mycket känslor. För många kan ett snabblån vara skillnaden mellan att klara sin ekonomi eller att få en betalningsanmärkning.

Därför känner vi som står bakom sajten att det är vårt ansvar att bidra med den information vi kan, och ge er relevant information och svar på era frågor. En fråga som är ganska vanligt förekommande i dessa diskussioner om lån är om företag erbjuder avbetalningsmöjligheter eller inte.

Detta beror helt på vilket företag du har valt att låna ifrån, vissa företag är väldigt behjälpliga med detta och andra företag erbjuder det inte alls. Detta kan vara en viktig frågeställning för dig som kund att ta ställning till innan du bestämmer dig för att ta ett snabblån hos en viss långivare. Genom att samla på dig mycket information innan du tar ett beslut ger du dig själv de bästa möjligheterna för att ta ett korrekt sådant!

Låna pengar snabbt, snabblån är lösningen

En annan viktig sak att tänka på är om företaget i fråga använder sig utav Upplysningscentralen (UC). UC är ett företag som är skapat av och för de stora bankerna i syfte att tillhandahålla information om dig som kund. Det vill säga att de långivare som använder sig utav UC delar med sig av den informationen till bankerna och därmed ser alltså bankerna om du ansökt lån hos dessa företag. För några år sen startades det många nya långivare och därmed finns det flera möjligheter för dig som låntagare att välja att låna pengar hos ett företag som inte samarbetar med UC och därmed slippa hamna i något register.

En annan viktig aspekt att tänka på är om företaget du vill låna utav, erbjuder möjlighet att förlänga ditt lån. Vår erfarenhet säger att även om du som kund har planerat att betala på förfallodagen, kan saker och ting förändras. Om du då inte kan betala tillbaka ditt lån direkt, kan det vara en god idé att lägga upp en avbetalningsplan och istället betala av en mindre summa varje månad. Detta är en möjlighet som väldigt många tycker är skönt att ha, lite som en försäkring om du skulle hamna i en situation som gör det svårt för dig att betala tillbaka ditt lån i tid!

Publicerat iLån