Hoppa till innehåll

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett mycket enkelt lån som låter dig att låna belopp som oftast är upp till 350 000 kronor, ibland upp till en halv miljon kronor beroende på lånegivaren. För ett privatlån behövs det ingen säkerhet. Den vanligaste återbetalningsperioden för ett privatlån är från 1 till 15 år och fördelen med denna typ av lån är att du när som helst kan göra extra inbetalningar eller betala av hela skulden utan att därefter vara tvungen att betala den ränta som medföljer. Villkoren för privatlån kan variera en hel del mellan olika lånegivare. Hos vissa får man låna trots betalningsanmärkningar, hos andra får man inte göra det.

Det finns många anledningar till att man kan ha en betalningsanmärkning, ibland kan det vara så att man helt enkelt inte kan påverka det och att det handlar om händelser i det förflutna som har lett till betalningsanmärkningen. Dock kan människor som har en betalningsanmärkning ha haft en god förmåga att betala tillbaka innan och felfritt skött sina betalningar.

Om man har riktig otur kan man missa en räkning och på så sätt få en betalningsanmärkning. Som tur är har många lånegivare långsamt börjar att inse det och slutat att behandla de som har en betalningsanmärkning som om de bär på en smittsam sjukdom. Idag kan man ofta få ett privatlån trots att man har en betalningsanmärkning. Det kommer dock ofta en hel del krav på hur din privata situation ser ut i nuläget, du behöver som exempel en fast inkomst som ligger över en viss summa per år.

Du bör dock räkna med att du kan få en högre ränta om du får ett privatlån trots att du har en betalningsanmärkning, anledningen är att du helt enkelt innebär en större risk för långivaren än någon som saknar betalningsanmärkningar helt och hållet.

Publicerat iLån